De geschiedenis van de Nike Air Max 90

De Nike Air Max 90 is een populaire sneaker die in 1990 werd uitgebracht door Nike. De schoen is ontworpen door Tinker Hatfield en was bedoeld om hardlopers te ondersteunen met een comfortabele pasvorm en een zichtbare luchtpocket in de zool. De Nike Air Max 90, als opvolger van de Air Max 1, kreeg zijn naam omdat het het eerste model in de Air Max-lijn was dat inspiratie haalde uit het jaar waarin het werd gelanceerd, namelijk 1990. Een behoorlijk strategische zet in de tijdlijn van sneakers!
 
 
Eigenlijk is de Air Max 90 het derde model in de Air Max-serie. Daarom zie je soms ‘Air Max 90 (III)’ op dozen staan. Tijdens het 30-jarig jubileum in 2020 werd het model echter als Air Max III genoemd.
 
Wist je dat: Alleen nepwebshops de AM1 een Air Max 87 zouden noemen. De Air Max Light is het tweede model in de Air Max-serie (Air Max II).
 
 
De Nike Air Max 90 is een icoon in de sneakerindustrie geworden en blijft een populaire keuze voor zowel sport als mode. De schoen is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en ontwerpen en wordt gewaardeerd om zijn comfort, stijl en geschiedenis. Er zijn een paar dingen die de Nike Air Max 90 legendarisch maken:
 
Zichtbare luchtpocket: Een van de meest opvallende kenmerken van de Nike Air Max 90 is de grote luchteenheid in de zool die van buitenaf zichtbaar is. Dit was een revolutionaire innovatie ten opzichte van de AM1, omdat luchtzolen tot 1987 altijd verborgen waren onder de zool. De zichtbare bel in de Nike Air Max 90 bood niet alleen extra demping en comfort, maar maakte de schoen ook uniek in esthetisch opzicht.
 
Comfort: De Nike Air Max 90 is ontworpen om hardlopers een comfortabele pasvorm en demping te bieden. De schoen heeft een gewatteerde tong en kraag voor extra comfort, en de luchtpocket in de zool zorgt voor extra demping voor de voeten. Dit maakt de Nike Air Max 90 een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar comfortabele sneakers, vooral als ze last hebben van voetproblemen.
 
Stijl: Naast de functionele eigenschappen is de Nike Air Max 90 ook een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar stijlvolle sneakers. De schoen is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en ontwerpen, waardoor er voor iedereen wel een geschikt paar is. Het is een modestatement.
 
Cultuur: De Nike Air Max 90 maakt deel uit van een lange en rijke geschiedenis van innovatie en succes in de sneakerwereld. Het is onderdeel van de wereldwijde hiphopindustrie en uiteraard ook van de Nederlandse gabbercultuur.
 
 
De meest bekende kleurencombinatie is die van de Infrared. De Nike Air Max 90 Infrared is een iconische sneaker vanwege zijn status als allereerste kleurencombinatie voor de Nike Air Max 90. De sneakers staan bekend om hun kenmerkende Infrared-kleur, een helder rood-oranje tint. De AM90 Infrared heeft een bovenwerk van leer en mesh en een zichtbare luchteenheid in de hiel voor extra comfort en ondersteuning. De sneakers zijn populair als casual schoenen en worden vaak gedragen als onderdeel van een informele of sportieve outfit.
 
 
In de jaren na de lancering van de Nike Air Max 90 bleef Nike de Air Max-lijn ontwikkelen met de introductie van nieuwe modellen, zoals de Nike Air Max 95 en Nike Air Max 97. In die jaren waren er geen nieuwe releases van de Air Max 90. Toch bleef de Nike Air Max 90 een populaire keuze voor mensen die op zoek waren naar comfortabele en stijlvolle sneakers. Daarom was het jaar 2001 een zeer belangrijk jaar voor de AM90, met veel nieuwe releases. Het begon met een witte leren 90 met marineblauwe details. Vanaf dat moment werden elk jaar gevuld met talloze releases.
Vandaag de dag blijft de Nike Air Max 90 een populaire schoen voor zowel sport als mode. Of je nu gaat hardlopen of gewoon op zoek bent naar comfortabele en stijlvolle sneakers, de Nike Air Max 90 is absoluut een geweldige keuze. De Nike Air Max 90 wordt gedragen door mensen van alle leeftijden en achtergronden. Nike vierde zijn grote succes en dertigjarig jubileum met een OG retro Air Max III Recrafted collectie in 2020.
 
 
Nadat de eerste jubileumkleuren waren uitgebracht, volgden er meer geweldige retro-kleuren. Natuurlijk maakte de Infrared daar deel van uit. De vintage verpakking is absoluut de finishing touch van deze must-have release.
 
 
Voor ons persoonlijk is de Air Max 90 de beste runner-up, na de historische legendarische Air Max 1. Het nadeel van het 90-model is de barstende verf op de tussenzool van oudere paren. Maar eerlijk gezegd, als echte AM1-verzamelaars, moeten we zeggen dat het comfort misschien zelfs beter is dan dat van de Air Max 1.
 
  
 
 
×

Winkelafspraak maken of vragen over producten? Laat het weten en we reageren binnen een paar uur.

×