Toont alle 12 resultaten

New Balance

De meest exclusieve New Balance sneakers vind je bij Outsole. Ben je op zoek naar een gelimiteerd paartje van dit heerlijke merk? Wij verkopen namelijk verschillende gelimiteerde modellen. Denk aan de NB 1500, 1300, 577 en 576’s. Ons brede aanbod vind je overigens niet in reguliere winkels. Deze paartjes zijn echte collectors items van de afgelopen jaren en daardoor uiterst zeldzaam. Onderscheid jezelf met een paar zeldzame sneakers dat je op straat niet tegenkomt. Niet alleen het comfort, maar met name het design is wat New Balance een geweldige sneaker maakt. Eén of meerdere paartjes mogen dan ook zeker niet ontbreken in jouw sneakercollectie.

Geschiedenis van New Balance
New Balance is een Amerikaans merk en staat garant voor hoogwaardige sportieve sneakers. Dit merk heeft dan ook een brede en mooie historie. In 1906 zette William J. Riley het bedrijf ‘New Balance Arch Support Company’ in Boston op. Het verhaal is dat de naam New Balance ontstaan is, doordat William een kippenpoot op zijn bureau had staan. Deze kippenvoet had in zijn ogen de perfecte balans, voor hem een nieuwe balans: New Balance. Slechter kunnen we dit verhaal niet maken! Vanaf 1970 opereerde het bedrijf onder een andere naam: New Balance Athletic Shoe, Inc. In 2015 volgde een minimale aanpassing en kennen we het bedrijf als New Balance Athletics, Inc.

Trackster
New Balance onderscheidde zich in de loop er jaren met name in de hardloopwereld. In 1960 produceerde New Balance de Trackster schoen, werelds eerste hardloopschoen met een geribbelde zool. Dit was gelijk ook de eerste hardloopschoen die in verschillende breedtes werd aangeboden. Super innovatief voor die tijd!

Iconische modellen
Een van de bekendste modellen is toch wel de 1500. Sinds de eerste release in 1988 wordt deze schoen door vele gezien als de perfecte hardloopschoen. Dit snappen wij zeker, aangezien dit model waarschijnlijk de meest geavanceerde en technologische hardloopschoen ooit gemaakt is. Deze schoen kreeg de bijnaam ‘De Bentley van de sneakers’. Het paartje kostte namelijk 150 euro, een enorm bedrag voor die tijd! In die tijd was dit dan ook de duurste sportschoen ooit gemaakt. Dit model is in deze tijd nog steeds een favoriet onder de verzamelaars. Ondertussen er vele collabs met bekende atleten, designers en winkels in de sneakerwereld.

Een ander heerlijk paartje is de 410. Deze schoen staat voor de filosofie van het bedrijf, eenvoudig maar toch ook weer briljant. Dit is echt een sneaker die onder de categorie klassiekers valt, omdat het zoveel mogelijk bij de oorsprong van de sportschoen is gebleven.

Ook de 420 mogen we als kenners niet vergeten. De eenvoud van deze schoen maakt het mogelijk om ze te combineren met elk mogelijke outfit. Naast een fantastisch design, krijg je ook een schoen waar loopcomfort voorop staat. Precies waar New Balance voor staat.

Zo kunnen we nog talloze modellen benoemen die ook voor nieuwe sneakerheads interessant zijn. Denk aan de 373, 574, 575, 576, 577 en 1300. New Balance heeft ondertussen zo gigantisch veel verschillende toffe modellen op de markt gebracht. Daarom is het voor ons ook zeker een top-3 merk.

Made in USA / Made in UK
Een ander onderscheidend gegeven is dat New Balance haar productie niet in zogenoemde lageloonlanden heeft gevestigd. Zowel in de Verenigde staten als Engeland hebben ze schoenmakers, designers en fabrieken actief. In de paartjes zie je daarom ‘Made in USA’ of ‘Made in UK’ staan.

×

Heb je sneakergerelateerd advies nodig? Laat het ons weten en we komen zo snel mogelijk op je bericht terug! Dit kan enkele uren duren. Cheers!

× Contact