#TeamOutsole

Regy Roelofs

Régy Roelofs (intern)


Bas Honders (enthusiast)

“Het begon voor mij toen ik een jaar of 11 was. Op school zag ik veel oudere jongens op Nike Air Max Classic BW’s lopen en ik vond ze toen direct al geweldig. Na school rende ik direct naar mijn ouders om te smeken om zo’n paartje. Helaas kreeg ik niet het gehoopte antwoord: ‘dat dacht ik niet’. Ze zeiden destijds dat ik dan elke twee weken een nieuw paar sneakers zou moeten hebben, aangezien ik elke dag buiten voetbalde. Een vriend van me hielp me een paar maanden later om een paartje Nike Air Max 1 te importeren vanuit Amerika. Ik was direct verliefd! Toen ik 15 jaar oud was en een bijbaantje had, kreeg ik de kans om meer sneakers te kopen. Vanaf dit moment begon de sneakerverslaving. Ik begon mijzelf meer te verdiepen in het sneakerwereldje en ik begon met het doen van research via fora en social media. In de tussentijd begon ik met het in- en verkopen van sneakers om ervoor te zorgen dat ik mijn eigen sneakerverzameling kon bekostigen en vergroten. Nu zijn we jaren verder en doe ik datgene wat ik al heel lang wilde doen: het runnen van Outsole, samen met Frank, Tom en Dennis.”

Tom Verhoeven (enthusiast)

“In 2008 I saw the Nike Air Max 1 Miami Pack at the Footlocker in Apeldoorn. A basic sneaker with a popping sole. 140 euros was a lot of money, but I had to own this special pair of sneakers. My mother thought it was too expensive, so we agreed to split the payment. I was so in love that I put them on my feet in the shop right away. This turned out to be the beginning of my sneaker addiction. However, I beat each pair completely and I didn’t really collect at that time. That came years later. I met a few more people with the same passion for sneakers and saw huge AM1 collections. That’s what I wanted too! Therefor I had to take more care of my sneakers. Besides, I had to find my way to fund new sneakers. I started trading and selling sneakers. Everything to get the pairs I wanted in my collection. I met Frank in secondary school and occasionally helped him with a sneaker event. It didn’t stop there. Besides being good friends, we also share our vision of sneaker game. That made us start working together. I am really proud to have been able to join team Outsole.”

Olivier Wolsink (intern)


Dennis Wegereef (designer)

“Vergeleken met Frank en Bas ben ik een newbie in de sneakerwereld. Ik heb sneakers in brede zin altijd tof gevonden, maar ik ben geen enorme verzamelaar. De sneakers die ik heb draag ik allemaal. Ik ben naar Sneakerness Amsterdam 2013 gegaan, waar ik één mijn grails kocht: de Nike Air Max 1 Atmos Elephant. Niet om te verzamelen, maar te rocken. Ik kocht ze van Frank, waar ik hem en Bas voor het eerst ontmoette. Later sprak ik hen via Facebook over sneakers en het wereldje, ze konden mij hier alles over vertellen. Zodoende kwam ook Frank zijn idee om een webshop te starten ter sprake. Zij wisten ondertussen ook dat ik kennis heb van coderen en visueel webdesign. Frank had al een begin gemaakt. Eigenwijs dat ik ben, vond ik bepaalde details niet goed genoeg en die moest en zou ik voor hen aanpassen. De formule van ons drie samen als team werkte direct geweldig (Tom kwam er in 2021 bij). Al met al vind ik het fantastisch om Outsole naar een hoger niveau te tillen en mijn passie voor webdesign toe te kunnen passen. Ondertussen blijf ik over sneakers leren en daar kan ik geen genoeg van krijgen.”

Bram Kappenburg (enthusiast)

 

Daan Hendriks

Daan Hendriks (intern)


Frank Klerks (owner)

“Na opgegroeid te zijn met geweldige bergschoenen en sandalen, gebruikte ik toen ik 12 werd mijn verjaardagsgeld om mijn allereerste Nike Air Max 1 te kopen. Destijds was er nog geen Nike AM1 Hype. De meeste andere kids droegen toen Puma Race Cat’s of K-Swiss, dus eigenlijk was ik helemaal niet zo tof. Desondanks gaven mijn Nike Air Max mij een enorm ‘wow-gevoel’ en ik moest en zou meer AM1’s kopen. Dit begon met twee paar per jaar, vervolgens twee paar per maand en uiteindelijk kocht ik twee paar per week. Uiteraard moest ik continu andere paartjes uit mijn sneakercollectie verkopen om mijn verslaving te bekostigen. Deze combinatie van verkopen en kopen is exact wat ik nog steeds doe, alleen is het flink uit de klauwen gelopen. Ik ben begonnen aan Outsole als legitiem platform om AM1’s en veters te verkopen. Inmiddels zijn wij de grootste in Europa. Outsole runnen doe ik samen met mijn beste vrienden. Naast Bas, Dennis en Tom hebben we een geweldig vriendenteam dat ons helpt op beurzen. Daardoor voelt het allemaal nog steeds als dezelfde hobby die ik in 2006 startte.”

nike air max 1 team outsole dennis wegereef bas honders frank klerks