Toont alle 24 resultaten

Asics sneakers

De meest exclusieve Asics sneakers online. Op zoek naar limited edition Asics sneakers? Wij verkopen verschillende gelimiteerde modellen van dit heerlijke merk, zoals de Asics Gel Lyte III, Gel Lyte Speed, GT-II en verschillende Asics samples. Onze Asics sneakers vind je niet in reguliere winkels. Outsole’s Asics sneakers zijn collectors items van de afgelopen jaren. Onderscheid jezelf met een paar zeldzame Asics Gel Lyte 3 sneakers dat je op straat niet tegenkomt. Dit merk is afkomstig uit Japan en staat garant voor hoogwaardige sportieve sneakers. Niet alleen de kwaliteit, maar met name de comfort is wat Asics een heerlijke sneaker maakt. Asics sneakers mogen dan ook niet ontbreken in jouw sneakercollectie.

Merknaam

In 1949 richt Mr. Kihachiro Onitsuka het schoenenmerk ONITSUKA Shokai op. In dat zelfde voert het bedrijf een reorganisatie door, wat leidde tot een wijziging in de bedrijfsnaam: ONITSUKA CO., LTD. Een aantal jaar later gaat het bedrijf opereren onder de naam die wij hedendaags kennen ‘ASICS’. Deze naam is afgeleid van de Latijnse expressie “Anima Sana In Corpore Sano” (“You should pray for a healthy mind in a healthy body”).

In de eerste fasen van het bedrijf werden er vooral basketbal schoenen gemaakt. Later ging Asics zich ook focussen op andere sporten, zoals: voetbal, tennis en squash. Dit bedrijf sponsort ook atleten en clubs binnen deze sporten. Zo hebben ze bijvoorbeeld een samenwerking met de voetbalclubs Empoli, Genoa, Lecce en Torino.

Iconische sneakers

Asics heeft in al die jaren vele iconische schoenen uitgebracht. Hieronder willen wij er graag een paar uitlichten.

Gel Lyte lll

Dit model werd gereleased in 1990 en was een meesterwerk van de Japanse designer Shigeyuki Mitsui. In deze tijd waren loopschoenen nog vaak saai en simpel maar daar heeft deze sneaker veel verandering in gebracht. Door het Alpha Gel-dempingssysteem van Asics en de gespleten tong, vloeide het design en performance samen tot een heerlijke sneaker.

De gespleten tong was echt iets unieks binnen de sneakerwereld want dit zorgde ervoor dat de tong niet maar de zijkant gleed. Dit was vooral bij het hardlopen een erg groot voordeel want het zorgde voor minder wrijving. Dit alles heeft er voor gezorgd dat de Gel Lyte lll een van de beste loopschoenen is.

Gel Lyte speed

Na de Gel Lyte lll werd er in 1993 de Gel Lyte Speed op de markt gebracht. Met de terugkomst van de gespleten tong en het introduceren van nieuwe betere materialen, ontstond er deze top sneaker. Dit was de eerste sneaker die synthetische suéde geblokkeerd door premium leer had. Daarnaast bevatte deze schoen ook unieke nylon en mesh overlay-constructies.

GT-ll

Met de eerste release in 1986, was dit de eerste sneaker die de Gel technologie bevatte. Dit model valt in de smaak bij een groot publiek omdat het een simpele silhouet bevat. Deze sneaker kan je daarom onder elk outfitje aantrekken. Nu na dertig jaar is deze sneaker nog steeds in trek en zijn er al vele colorways en samenwerkingen uitgebracht.

×

Winkelafspraak maken of vragen over producten? Laat het weten en we reageren binnen een paar uur.

× Contact of Winkelafspraak maken