Blogs

Outsole is meer dan het verkopen van tweedehands exclusieve sneakers en Nike veters. Wij zijn namelijk ook maar gewoon sneakerverzamelaars. Daarom zeggen wij ook altijd: van sneakerliefhebbers, voor sneakerliefhebbers. We vinden het dan ook fantastisch om onze kennis met jullie te kunnen delen. Door de jaren heen hebben we zo ontzettend veel feitjes en weetjes opgeslagen en we merken dat het gros hiervan helemaal niet online te vinden is. Daarom schrijven wij zo nu en dan een blog. Leesvoer voor jou als sneakerhead! Hieronder lichten we vijf van onze onze blogs uit.

De verschillen tussen herensneakers en damessneakers

In deze blog vertellen we wat voor soorten maten er bij sneakers bestaan. Zo heb je de MEN maten en de WMNS maten, maar dat zijn dat zeker niet de enige. Er zijn ook GS (grade school), Y (young) en zelfs sneakeruitvoeringen voor baby’s.

We leggen het verschil uit tussen heren- en damesuitvoeringen. Nuttige informatie voor wanneer je als man een WMNS sneaker of juist als vrouw een MEN sneaker wilt kopen. Zo is de hiel bijvoorbeeld bij de WMNS net iets smaller en zijn deze sneakers 0,5 cm groter. Echter lichten we ook toe waarom dit onderaan de streep helemaal niets uitmaakt.

Wil jij weten hoe dit nou allemaal precies in z’n werking gaat en hoe je nou een WMNS of MEN sneaker herkent? Check dan snel naar deze blog en wij praten je helemaal bij!

Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases in één overzicht

Wat zijn de duurste Air Max 1 & 90? Wat zijn de zeldzaamste Air Max 1 & 90? Dit zijn typische vragen die bij een sneakerliefhebber door het hoofd gaan. Hierbij kom je al snel op de Hyperstrikes uit. Dit zijn namelijk de meest zeldzaamste sneakers die er bestaan. Deze sneakers zijn nooit verkocht in winkels, maar enkel vergeven aan vrienden en familie.

Een hele toffe sneaker die we bijvoorbeeld uitlichten, is de Parra x Albert Heijn Hyperstrike. De Albert Heijn is de duurste Nike Air Max 1 op de wereld! Daarnaast komen de Air Max 1 Masters of Air F&F, Amsterdam Hyperstrike, HUF Hyperstrike en nog vele andere bizarre sneakers naar voren.

Wil jij weten wat de allerduurste en zeldzaamste Air Max zijn? Lees het in deze blog. Er zijn nog veel meer holy grails om achteraan te gaan dan dat je ooit gedacht hebt!

Hoe herken ik een neppe, namaak of replica Nike Air Max 1 sneaker?

Voor een sneakerliefhebber is een ‘fake’ sneaker een taboe. No Go. Kan echt niet. Toch trapt iedereen er vrijwel een keer stiekem in. Het ergste is dat iemand je dan op straat aanspreekt en aangeeft dat je sneakers nep zijn. Dit moet je natuurlijk koste wat kost voorkomen, om niet alleen schaamte maar ook geldverspilling te voorkomen.

Er is niet één vaste indicator voor neppe schoenen. Het gaat vaak om een combinatie van indicatoren. In deze blog vertellen we over de 10 indicatoren bij neppe sneakers. Zo kun je het bijvoorbeeld zien aan de tong, vorm van de hiel, de doos, maar ook aan het maatlabel. Hoe precies? Dat leggen wij je uit.

Mocht je nou ooit een sneaker tegen komen, maar je vertrouwt het niet helemaal, dan kan deze blog je daar zeker bij helpen. Twijfel je, dan mag je ons natuurlijk altijd een berichtje sturen. We helpen je graag.

Waarom zijn tweedehands sneakers zoveel waard?

Wanneer we op een sneakerbeurs staan hebben we honderden Nike Air Max 1’s bij. De prijzen van deze Nike Air Max 1’s lopen flink op. Prijskaartjes van € 1.000, maar ook van € 3.000 en € 10.000 zijn voor Outsole niet bijzonder. Dat voor een kunstwerk soms een miljoen wordt neergelegd begrijpen we allemaal. Maar 10 ruggen voor gedragen sneakers…?!

De vraag ‘waarom’ heeft allemaal te maken met vraag en aanbod. Dit vertellen we natuurlijk uitgebreid in onze blog. Daar laten we het niet bij. We behandelen ook de vraag die tijdens het lezen wellicht in je hoofd opkomt: ‘Worden mijn sneakers nog meer geld waard?’. Tenslotte vertellen we een stukje over het investeren in sneakers en hoe je dat kan doen.

Waarom zijn sommige sneakers zo bizar duur? Worden mijn sneakers nog meer geld waard? Moet ik gaan investeren in sneakers? Als deze vragen door je hoofd spoken, dan ben je bij ons op het goede adres. Lees op je gemak deze blog en de vragen worden middels onze expertise voor je beantwoord.

Hoe maak ik mijn sneakers schoon en houd ik ze netjes?

Dé vraag die bij iedere sneakerhead leeft. Hoe maak je sneakers schoon? Nog beter gezegd: hoe voorkom je überhaupt dat ze vies worden? Kan je mesh weer wit krijgen en zijn er echt vuilafstotende sprays? Wij weten het!

In deze blog lees je alles over hoe je jouw holy grail beschermt en welke spray en andere middelen je daarvoor moet gebruiken. Daarnaast vind je de stappen om je sneakers te cleanen. Voor ieder paartje en ieder materiaal is dit net even anders. Daarom vertellen wij je welke opties je allemaal hebt. Uiteraard zorgen wij er ook voor dat je de benodigde artikelen direct kan kopen.

Wij kiezen hierbij voor Collonil Carbon Lab, zodat we zeker weten dat je kwaliteitsartikelen gebruikt. We hebben ervaring met praktisch alle andere merken, maar Collonil is het enige merk waarbij wij echt overtuigd raakten. Dat geldt niet alleen voor de protection spray, maar ook voor alle andere sneaker cleaning artikelen.

×

Winkelafspraak maken of vragen over producten? Laat het weten en we reageren binnen een paar uur.

×