DSM Eindhoven: Op zoek naar the holy grail

Omroep Brabant | By Dirk Verhoeven | 22 April 2019

Een paar sneakers van 3000 euro, ‘sneakerheads’ staan in de rij voor grote beurs in Eindhoven

Het is een cliché. Je moet je oude schoenen niet weggooien voordat je nieuwe hebt. Maar is dat eigenlijk wel waar? Want die oude pattas kunnen behoorlijk wat geld waard zijn. Ten minste, als ze een beetje exclusief zijn en ze er nog goed uitzien. Maandag werd voor het eerst in Eindhoven een grote sneakerbeurs gehouden en daar gingen paartjes over de toonbank van zo’n 3000 euro.

Dit zijn echte collector’s items uit het verleden. Sommige zijn wel vijftien jaar oud“, vertelt Frank Klerks. Hij is de marktleider op het gebied van exclusieve sneakers. “Kijk, deze zijn destijds gelimiteerd uitgekomen, zo’n 250 paar. Wij hebben er nu vijf paar van staan. Eigenlijk wil iedere sneakerhead die mx1 verzamelt deze schoen wel in zijn collectie hebben.” En daar is de prijs dan ook naar. “Deze verkopen we voor 3000 en nieuw voor 3500 euro.
‘Stoute schoenen’
Andor van den Boom moest altijd naar de Randstad als hij bijzondere exclusieve sneakers wilde kopen. Maar dat wilde hij ook wel eens gewoon in Brabant en dus trok hij de stoute schoenen en organiseerde hij een sneakerbeurs in het Klokgebouw in Eindhoven. En die werd behoorlijk druk bezocht door de zogenoemde sneakerheads.

Afbeelding weergeven op Twitter

Sneakerheads zijn verzamelaars, hij heeft een passie voor de schoen. Heel veel sneakers hebben namelijk een verhaal, komen voort uit een bijzondere samenwerking of zijn gewoon heel limited. En Sneakerheads zijn op zoek naar die holy grail voor hun collectie“, aldus van den Boom.

Nike Air Max Animals
Twee vrouwen uit Gelderland willen allebei dezelfde schoen, namelijk de Nike Air Max Animals van 375 euro. “Dat is met een mooi panterprintje“, aldus een van hen. “Het is gewoon mooi en ik wil het gewoon hebben en het past mooi in de collectie.” Op zich valt de verzameling van de twee dames wel mee, vinden ze zelf. “Ik heb zo’n 20 paar.

En dat klinkt voor een gewone sterveling misschien wel als veel, maar de echte sneakerhead heeft er inderdaad veel meer.

 

Click here for the original article

×

Make a shopping appointment or questions about products? Let us know and we will answer you within a few hours.

×