Sneakers goor? Zo worden je patta’s weer wit

indebuurt | Door Alice van der Laan | 13 januari 2019

Heb je tijdens oud-en-nieuw weer eens flink de bloemetjes buiten gezet? Dan zijn je sneakers daar waarschijnlijk de dupe van. Wij hebben aan Haagse sneakerexpert Bas Honders gevraagd wat we het beste kunnen doen als we onze schoenen weer blinkend schoon willen krijgen.

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk die restjes kots en andere goorheid van je schoenen. Maar wacht even voordat je je dure sneakers in de was gooit of er een scheut bleek overheen gooit. Het antwoord is namelijk heel simpel. We hebben zelfs een instructievideo gemaakt, dan weet je zeker dat je niet de mist in gaat.

Kunnen sneakers in de was?

Nee, zegt Bas. In de wasmachine kan de lijm oplossen, en dat wil je niet.

Wat is het beste schoonmaakmiddel om sneakers schoon te maken?

Volgens Bas kun je het beste de cleaningset van Carbon Lab kopen.

Welke stappen moet ik doorlopen om mijn schoenen weer wit te krijgen?

Het is heel makkelijk. Je zet het schoonmaakmiddel, een bakje lauwwarm water en een borsteltje klaar. Heb je geen schoenenborstel? Pak dan een oude tandenborstel. Voeg het schoonmaakmiddel in het bakje water en dip je borsteltje er in. Maak vervolgens rustige, roterende bewegingen over de schoenen. Gebruik niet teveel water want dan kunnen de kleuren doorlopen. Is alles lekker ingesopt? Pak dan een droge doek en veeg de zeepresten er af. Tadaa, klaar!

Voorkomen is beter dan genezen

Spray je schoenen goed in met Protect spray van Carbon Lab  of een andere beschermende spray. Heb je nog vragen na dit bericht? Ben je bijvoorbeeld bang dat jouw sneakers deze schoonmaakbeurt niet zullen overleven? Stuur Bas dan een berichtje.

Tips van de expert

Bas zweert bij baby-doekjes. Daar kun je heel makkelijk je schoenen mee afvegen na het stappen. En probeer bij het schoonmaken eerst een klein stukje te doen voordat je de hele schoen insopt. Dan weet je zeker dat het goed gaat.
  Klik hier voor het originele artikel
×

Winkelafspraak maken of vragen over producten? Laat het weten en we reageren binnen een paar uur.

×