Welke lengte veters heb ik nodig voor mijn Nike sneakers?

Wanneer je sneakerveters kapot of gewoon heel erg smerig zijn, zijn deze toe aan vervanging. Maar het kan ook zo zijn dat je simpelweg je paartje sneakers een unieke look wil geven. Wat we ook zien is dat Nike de perfecte vetermatch over het hoofd ziet. De laatste tijd hebben ze er bijvoorbeeld een handje van om veel te smalle veters te leveren. Daarom hebben wij de oplossing. Met ons assortiment van meer dan 700 veters weet je zeker dat je de juiste veters vindt. Belangrijk is dat deze veters niet alleen van goede kwaliteit zijn, maar dat de dikte, lengte en breedte ook perfect zijn. Als sneakerverzamelaars vinden wij dat de veter dé finishing touch is van je schoenen.

Maar hoe lang moeten deze veters dan zijn? Wij geven je advies en tips over de ideale lengte voor jouw Nike sneakers.

 

Hoe lang zijn Nike Air Max 1 veters?

De ideale veterlengte voor je Nike Air Max 1 sneaker is 120 centimeter. We gaan er daarmee vanuit dat je vetert tot het één-na-hoogste gaatje en je strikt met een subtiele lus. 120 centimeter is de standaardafmeting voor Nike veters. Deze zijn 8 mm breed. Heb je hele kleine Nike Air Max 1’s, kleiner dan maatje 38,5, gebruik dan 100 centimeter. Heb je juist een hele grote maat, groter dan maat 45, gebruik dan 140 centimeter.  Ook als je per sé tot en met het hoogste gaatje wilt strikken heb je in de 140 cm variant een goed alternatief. Klik hier om jouw Nike Air Max 1 veters te kopen.

Hoe lang zijn Nike Air Max 90 veters?

Nike Air Max 90’s vallen net weer anders dan Nike Air Max 1’s. Daarom adviseren wij om voor deze sneakers de 140 centimeter Nike veters te gebruiken. Ook hier houd je weer rekening met je maat. Kies bij kleinere maten voor 120 centimeter. We adviseren voor grotere maten de 140 cm te handhaven. Klik hier voor jouw Nike Air Max 90 veters.

Hoe lang zijn Nike Air Jordan veters?

Doordat de Nike Air Jordan meer gaatjes zijn de vetervariaties groter. In de regel adviseren wij om 180 centimeter te gebruiken voor hoge Jordans. De meeste sneakerheads strikken hun Jordan veters namelijk tot bovenaan. Vind jij dit niet tof staan en strik je jouw veters eerder, kies dan voor de Nike veters van 160 centimeter. Voor Mid Jordans gebruik je ook deze 160 cm veters. Heb je Jordan Low’s of strik je jouw veters niet, maar laat je deze los hangen, kies dan voor 140 centimeter.  Voor kleinere maten geldt dat 160 cm meestal ideaal is. Twijfel je, meet dan je huidige veters op. De 180 cm Nike veters zijn trouwens ook perfect voor je Nike SB Blazers. Jouw Nike Air Jordan veters koop je via door hier te klikken.

Hoe lang zijn Nike Air Force veters?

Onze Nike veters zijn ook perfect voor je Nike Air Force schoenen. Over de ideale lengtes kunnen we kort zijn. Gebruik hierbij 120 centimeter voor lage Air Forces, 140 centimeter voor Mid’s en 160 centimeter voor hoge Air Forces. Denk goed na of je juist een grote lus wilt of je veters los laat hangen. Afhankelijk hiervan kan je een maatje groter of kleiner pakken. Koop jouw Nike Air Force veters via deze link.

[:en]Nike Air Force 1 Low IO Premium Stash[:nl]Nike Air Force 1 Low 10 Premium Stash[:]

Hoe lang zijn Nike Dunk veters?

Gebruik onze 140 cm veters voor lage Dunks en ga voor de 160 cm veters voor medium en hoge Dunks. Uiteraard afhankelijk van of je een grotere of kleinere maat hebt. Heb je lage Dunks en gebruik je liever kortere veters, gebruik dan de 120 centimeter veters. Net zoals bij de Jordans is het door de vele variaties in modellen ook moeilijker hier advies te geven. Daarom ook hier de tip: meten is weten. Jouw ideale Nike Dunk veters koop je door hier te klikken.

Nike Dunk Hi Supreme TZ LAF Livestrong

Hoe lang zijn Nike Dunk SB veters?

Dit is een copy paste ten opzichte van de reguliere veters. Het enige verschil is dat we voor SB’s speciale ovale Nike SB veters op voorraad hebben! Gebruik onze 140 cm SB veters voor lage Dunks en ga voor de 160 cm SB veters voor medium en hoge Dunks. Uiteraard afhankelijk van of je een grotere of kleinere maat hebt. SB veters komen doorgaans met een breedte van 0.9 cm of 1.0 cm. Om te voorkomen dat je te dikke veters hebt, zijn onze SB veters 0.9 cm breed. Net zoals bij de Jordans is het door de vele variaties in modellen ook moeilijker hier advies te geven. Daarom ook hier de tip: meten is weten. Jouw ideale Nike SB Dunk veters koop je door hier te klikken.

Hoe lang zijn veters van andere merken?

Over Adidas, Asics en New Balance veters kunnen we kort zijn. Gebruik normaal gesproken 120 centimeter Adidas veters. Dan zit je altijd goed. Heb je hogere Adidas, meet de veters dan op. Meestal heb je 140 cm nodig. Koop jouw veters hier.

Adidas Torsion Integral S OG Ultra Green

Alle veterlengtes en sneakers op een rijtje

Voor de meeste lage sneakers adviseren wij veters van 120 cm te gebruiken. Dat geldt voor Adidas, Asics, New Balance, Nike en de meeste andere merken. Bij twijfel kun je je huidige veters opmeten. De te adviseren lengtes bij Nike sneakers vind je hieronder. Kies voor 20 cm minder wanneer je niet vetert of een kleinere maat hebt dan 38,5. Kies juist voor 20 cm extra als je van een lange lus houdt of een grotere maat hebt dan 46.

Nike Air Max veters

 • Nike Air Max 1 veters – 120 cm
 • Nike Air Max 90 veters – 140 cm
 • Nike Air Max 95 veters – 120 cm
 • Nike Air Max 97 veters – 120 cm
 • Nike Air Max 180 veters – 120 cm
 • Nike Air Max BW veters – 140 cm

Nike Air Jordan veters

 • Nike Air Jordan Lage veters – 140 cm
 • Nike Air Jordan Mid veters – 160 cm
 • Nike Air Jordan Hoge veters – 180 cm

Nike Air Force veters

 • Nike Air Force Lage veters – 120 cm
 • Nike Air Force Mid veters – 140 cm
 • Nike Air Force Hoge veters – 160 cm

Nike Dunk veters

 • Nike Dunk Low veters – 140 cm
 • Nike Dunk Mid veters – 160 cm
 • Nike Dunk High veters – 160 cm

Nike Blazer veters

 • Nike Blazer Lage veters – 160 cm
 • Nike Blazer High veters – 180 cm
×

Winkelafspraak maken of vragen over producten? Laat het weten en we reageren binnen een paar uur.

× Contact of Winkelafspraak maken