Hoe maak ik mijn sneakers schoon en houd ik ze netjes?

Kunnen jouw sneakers een schoonmaakbeurt kan gebruiken? Of wil je er zeker van zijn dat je zo lang mogelijk van je sneakers kan genieten? Dan hebben wij handige tips! Door goed voor je sneakers te zorgen gaan ze langer mee en behouden ze hun waarde. We vertellen je precies welke producten je nodig hebt en welke stappen je moet nemen om je sneakers clean te houden.

 

Stap 1: Beschermen

Zijn je sneakers nog in mint conditie? Bescherm je sneakers voordat je ze draagt (!!). Serieus, dit is de allerbelangrijkste stap van allemaal. Door je sneakers te beschermen met Carbon Lab Protecting Spray zorg je ervoor dat regen, vuil en andere sneaker-vijanden je geliefde kicks niet kunnen verpesten. We gebruiken hiervoor de “3 x 30-regel”. Spray je sneakers op 30 cm afstand, laat 30 minuten drogen en herhaal dit iedere 30 dagen. De spray laat een flexibel, ademend membraan achter dat voorkomt dat vocht en vuil in het materiaal binnendringen. Vuil hecht niet meer aan je sneakers. Wat vaak wordt vergeten en je niet kan voorkomen, is dat langzaam maar zeker de beschermingslaag dunner wordt. Door regelmatig je sneakers in te spuiten voorkom je dat ze later alsnog snel vies worden. Onze Protecting Spray is geschikt voor alle materialen. Je kunt je hele sneakercollectie veilig behandelen.

Een schone midsole is samen met schone veters de belangrijkste ingrediënten voor een op het oog cleane sneaker. Je midzolen moet je extra beschermen. Je stoot af en toe tegen een stoeprand aan, krijgt te maken met opspattend modder dat in je zolen trekt en je midzolen verkleuren langzaam maar zeker door UV-straling. Daarvoor hebben we een speciale oplossing: Carbon Lab Midsole Sealer. Dit is dé oplossing van Collonil om je zolen te beschermen. Door de beschermlaag kan vuil niet aan je zool hechten, trekt vocht niet in het materiaal en heb je direct een ‘zonnebrandlaag’ tegen UV-straling. Ook voor je midzolen geldt een 30-regel: deze moet je iedere 30 dagen opnieuw sealen!

 

Stap 2: Schoonmaken

Zijn je midzolen toch vuil geworden? No worries, we hebben de oplossing voor je. Een snelle en eenvoudige oplossing. Zoek allereerst naar de schoonste droge doek die je hebt. Goed spul is het halve werk. Daarom adviseren we een microvezeldoek. Wanneer je moeder deze niet heeft liggen gebruik je onze speciaal ontwikkelde premium Carbon Lab Microvezeldoek. Vervolgens breng je Carbon Lab Midsole Cleaner aan op de doek. Hoppa, ready to go! Wij helpen je herinneren hoe clean je midsole was toen je je sneakers kocht. Poets in cirkelvormige en je zult direct zien dat het vuil in de structuur van de midsole oplost. Wanneer je denkt dat het echt niet meer beter kan, gebruik je de microvezeldoek om de zool af te nemen.

Kan ook de bovenkant van je sneakers een grondige reiniging gebruiken? Perfect. We hebben verschillende manieren om je sneakers schoon te maken en helpen je met alle liefde. Voordat we daarop ingaan: haal allereerst de veters uit je sneakers en veeg het grove vuil van je paartje met onze microvezeldoek. Doe de veters in een bakje water met onze Cleaning Solution om te laten weken. Done? Mooi, dan kunnen we verder.

Dry cleaning
Allereerst proberen we zonder vloeistoffen vlekken te verwijderen. Waarschijnlijk ben je gewend je sneakers volledig in het sop te drukken en flink te boenen. Wellicht heb je dan ook de ervaring dat dit niet goed is voor materialen als nubuck en suede. Het materiaal wordt lelijk en vekleurt. Daarom adviseren we altijd te starten met dry cleaning, zodat je uiteindelijk je sneakers zo min mogelijk nat hoeft te maken. Gebruik de Carbon Lab Nubuck Suede Cleaner en de Carbon Lab Spot Cleaner om oppervlakkige troep van je sneakers te vegen. Met beide blokjes zorg je ervoor dat je zeer nauwkeurig vlekken kan wegvegen.

De Nubuck Suede Cleaner is voor de oppervlakkige vlekken en ruwere oppervlakten. Op het blokje zit een speciale crep laag, waar vuil aan blijft plakken. De Spot Cleaner is voor de listige vlekken bedoeld. Dit blokje is zodanig ontwikkeld dat de troep tussen de vezels wordt verwijderd. Doordat het blokje langzaam afbrokkelt hernieuwt deze zichzelf. Je zal verbaasd zijn hoe gemakkelijk je troep verwijderd zónder de sneakers nat te maken.

Wet cleaning
Nadat we de sneakers hebben behandeld met de blokjes, kunnen de sneakers verder worden gereinigd met onze oplossingen in de vorm van schuim of vloeistof. Wij zijn persoonlijk groot fan van onze schuimoplossing: Carbon Lab Cleaning Foam. Hiermee worden je sneakers nauwelijks nat, maar kan je wel direct je gehele sneaker aanpakken. Het werkt gemakkelijk: je schudt het busje, houd deze verticaal op de kop en spuit een beetje schuim op de Carbon Lab Cleaning Brush. Vervolgens borstel je in ronde bewegingen over de sneaker. Hier mag je best een beetje kracht bij gebruiken. Het schuim lost het vuil op en door een borstel te gebruiken weet je zeker dat je diep in de stof reinigt. Gebruik de microvezeldoek om je sneaker schoon te vegen. Pak een biertje of een kopje koffie en na 10 minuten drogen (en opnieuw impregneren met protecting spray) zijn je sneakers weer ready to go!

Gebruik je toch liever een vloeibare reiniger? Dan hebben we een uitstekende oplossing met Carbon Lab Cleaning Solution. Breng de vloeistof aan op een borstel of microvezeldoek en poets het vuil in ronde bewegingen weg. Gebruik je een microvezeldoek om te poetsen, wees dan voorzichtig. Door te hard te drukken kan je het materiaal beschadigen of doen verkleuren. We adviseren daarom altijd de borstel te gebruiken om te poetsen en de microvezeldoek te gebruiken om de sneaker na het poetsen af te doen.

Nog een paar kleine tips:

  • Wil je graag het materiaal van je sneakers na het schoonmaken weer opruwen? Dat kan eenvoudig met de Spot Cleaner of Nubuck Suede Cleaner. Dit doe je wanneer je sneaker weer droog is.
  • Om je veters schoon te krijgen laat je deze een paar uur weken in een bakje water met Cleaning Solution. Nadat je ze hebt uitgespoeld en ze zijn opgedroogd doe je ze weer terug in je sneakers.
  • Vergeet ook niet om je sneakers direct te behandelen met de Protecting Spray! Daarmee voorkom je dat je komende week weer mag poetsen.
  • We verkopen de schoonmaakartikelen in handige kits, waar alles wat je nodig hebt in zit.

 

Stap 3: Vieze geuren neutraliseren

Maak je geen zorgen, we hebben er allemaal last van. Een lange dag gewerkt, een pittige training achter de rug of gewoon een hete zomerdag. Precies, zweetvoeten! Met stinkende sneakers tot gevolg. Wist je dat je dit eenvoudig oplost? Door onze Carbon Lab Odor Cleaner 5 seconden te sprayen verwijderen vieze geuren als sneeuw voor de zon. Dat geldt ook voor sneakers die ruiken naar smerige rook of huisdieren. Deze cleaner is speciaal voor sneakers ontwikkeld en is niet gewoon een parfum. Het doodt namelijk de bacteriën die de bron vormen van vieze geurtjes. Je kan de spray dan ook prima misbruiken voor bijvoorbeeld je pet, gymtas of colbert.

 

Stap 4: Sneakerverzorging

Naast het beschermen en schoonmaken van je sneakers, moet je ook je sneakers goed verzorgen. Onderhoud dat nodig is om de levensduur van je sneakers te maximaliseren. Hoe? Easy! Geef je sneakers de liefde die ze verdienen met Carbon Lab Sneaker Care. Dit middel voedt de materialen, voorkomt uitdroging van het leer of stof en zorgt ervoor dat kleuren worden teruggehaald. Je gebruikt het door op een afstand van 20 cm te sprayen en vervolgens te verdelen met onze microvezeldoek. Even laten drogen en geniet van je frisse sneakers.

 

Collonil Carbon Lab

Wij zijn groot fan van Collonil Carbon Lab. En de reden is simpel. KWALITEIT. Geen hype, geen verkooptrucjes, simpelweg de beste betaalbare middelen die er zijn. Collonil is een merk dat al heel lang teruggaat. Voordat jij en ik zelfs maar geboren waren. Het merk begon in 1909. Vandaag de dag is Collonil uitgegroeid tot een internationaal merk van hoogwaardige schoenverzorging. Bij bijna elke winkel voor nette schoenen verkoopt Collonil. Het enige wat ontbrak was de focus op sneakers. En uiteraard de bijbehorende sneakeronderhoudsproducten. Dit veranderde in 2017, met de komst van Solebox-oprichter Hikmet Sugoer. Een geheel nieuwe en innovatieve manier om voor je sneakers te zorgen was geboren! Met ruim 100 jaar ervaring, onderzoek en ontwikkeling op het gebied van schoenverzorging, weet je zeker dat je Collonil Carbon Lab in huis moet hebben.

×

Winkelafspraak maken of vragen over producten? Laat het weten en we reageren binnen een paar uur.

× Contact of Winkelafspraak maken