Ultieme gids voor sneakeronderhoud: beschermen, schoonmaken en verzorgen met Carbon Lab

Zoek je de ultieme manier om je Nike Air Max, Jordans of Dunk sneakers te verzorgen? Goed nieuws: met een paar simpele stappen en de juiste producten van Carbon Lab houd je jouw sneakers langer als nieuw. Hieronder delen we onze beste tips en tricks voor het beschermen, reinigen en verzorgen van je sneakers, zodat ze niet alleen langer meegaan maar ook hun waarde behouden.

 

Stap 1: Beschermen

Voorkomen is beter dan genezen. Begin daarom met het beschermen van je sneakers met Carbon Lab Protecting Spray. Dit is essentieel voor het behoud van je sneakers. De “3 x 30-regel” helpt je hierbij: spray vanaf 30 cm afstand, laat 30 minuten drogen en herhaal iedere 30 dagen. Deze bescherming zorgt ervoor dat vocht en vuil niet in je sneakers trekken, waardoor ze langer schoon blijven. Geschikt voor elk materiaal, dus ideaal voor je gehele sneakercollectie.

Onmisbaar voor een strakke look is ook de bescherming van je midsoles. De Carbon Lab Midsole Sealer voorkomt dat vuil en vocht je midsoles aantasten en beschermt tegen UV-straling. Vergeet niet elke 30 dagen je midsoles opnieuw te behandelen!

 

Stap 2: Schoonmaken

Vuil geworden midsoles? Geen probleem. Met de Carbon Lab Midsole Cleaner en een Carbon Lab Microvezeldoek krijg je ze weer spic en span. Ook de bovenkant van je sneakers pak je gemakkelijk aan. Verwijder de veters, veeg het vuil af en laat de veters weken in een oplossing van onze Cleaning Solution.

Voor oppervlakkige en dieper liggende vlekken op je sneakers gebruik je de Carbon Lab Nubuck Suede Cleaner en de Carbon Lab Spot Cleaner. Deze producten maken je sneakers schoon zonder ze nat te maken. Voor een grondigere reiniging is er de < strong>Carbon Lab Cleaning Foam, die je sneakers niet alleen schoonmaakt maar ook verzorgt.

 

Stap 3: Vieze geuren neutraliseren

Last van vieze geurtjes? De Carbon Lab Odor Cleaner maakt korte metten met nare luchtjes. Ideaal voor sneakers, maar ook voor petten, gymtassen en meer. Deze spray pakt de oorzaak van de geurtjes aan door bacteriën te doden.

 

Stap 4: Sneakerverzorging

Verzorg je sneakers met Carbon Lab Sneaker Care. Dit product voedt de materialen, voorkomt uitdroging en zorgt dat de kleuren levendig blijven. Spray vanaf 20 cm afstand en verdeel het product met een microvezeldoek.

 

Collonil Carbon Lab

Wij zweren bij Collonil Carbon Lab voor sneakeronderhoud. Waarom? Omdat het staat voor kwaliteit. Geen poespas, gewoon de beste producten voor een goede prijs. Sinds 1909 staat Collonil bekend om hoogwaardige schoenverzorgingsproducten. Met de introductie van de sneakerlijn door Hikmet Sugoer, biedt het merk nu ook specifieke verzorgingsproducten voor je geliefde sneakers. Vertrouw op meer dan een eeuw ervaring voor het beste onderhoud van je sneakers.

 

YouTube video

×

Winkelafspraak maken of vragen over producten? Laat het weten en we reageren binnen een paar uur.

×