Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

Wat zijn de duurste Nike Air Max 1 en Nike Air Max 90? Wat zijn de meest zeldzame Nike Air Max sneakers? Dit zijn typische vragen die bij een sneakerhead door het hoofd gaan. Sterker nog, mensen die niets van de sneaker game begrijpen vinden deze vraag nog veel interessanter. Bij het zoeken naar antwoorden kom je al snel op de Hyperstrikes uit. Hyperstrikes zijn namelijk de meest exclusieve sneakers die bestaan. Deze zijn nooit verkocht in winkels, maar enkel vergeven aan vrienden en familie van de ontwerper en Nike. Na 2008 werden er geen Hyperstrikes meer gelanceerd, maar kwamen daarvoor Friends & Family releases in de plaats. Tegenwoordig zijn de F&F-oplages groter, maar nog steeds geldt dat je deze niet zomaar kan kopen. Het grote verschil is wel dat tegenwoordig sneakers niet alleen aan vrienden en familie worden vergeven, maar ook aan bijvoorbeeld influencers (zonde!). In deze blog vertellen we je welke Hyperstrikes en F&F Air Max er allemaal zijn uitgebracht.

Bij Outsole zijn we overigens de meest lucky bastards in de wereld. De meeste sneakers die in deze blog worden uitgelicht hebben wij namelijk wel in onze collectie gehad en verkocht. Toch blijft het ook voor ons nog steeds bijzonder en af en toe onwerkelijk om met dit soort geweldige paartjes te mogen werken. Deze blog is dan ook met veel liefde geschreven!

 

Nike Air Max 1 HUF San Francisco Hyperstrike (2004)

Deze samenwerking tussen Nike en HUF is legendarisch. Dit was namelijk de eerste Air Max Hyperstrike van Nike. In 2004 bracht Nike samen met HUF een normale release uit. De allereerste samenwerking met HUF en daarmee de inmiddels overleden Keith Hufnagel (R.I.P.). Voor de hand liggend: dit is de Nike Air Max 1 HUF. Vanuit marketingperspectief moest deze sneaker natuurlijk als een malle verkopen. Nike bedacht een manier om deze release te hypen, namelijk met een Hyperstrike variant. Deze Hyperstrike werd alleen aan vrienden en familie vergeven: 24 stuks om precies te zijn.

 

De colorway van dit paartje bestaat uit Antraciet, Dark Apple en Medium Grey. De HUF Hyperstrike onderscheidt zich ten opzichte van de normale release door de gestikte skyline van San Francisco op de achterkant van de sneaker. Voor de rest zijn de paartjes identiek aan de normale release. Deze Hyperstrike is qua looks niet zo bijzonder, maar het is een praktisch onvindbare sneaker. Daardoor is dit één van de meest waardevolle Hyperstrikes!

 

Resell prijs: € 4.000 – € 8.000 (normale release: € 200 – € 350)

Nike Air Max 1 HUF Chicago e1619166948749 - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

 

Nike Air Max 90 DQM Bacon Hyperstrike (2004)

In 2004 kreeg Dave Ortiz de kans om een sneaker te ontwerpen voor Nike. Op dat moment was hij eigenaar van sneakerboutique Dave’s Quality Meats (DQM). Hij wilde graag een comfortabele sneaker, dus deze sneakers moest en zou de Nike Air Max 90 worden. Voor het design was er ook maar één mogelijkheid: bacon. Hiervoor gebruikte hij de kleuren beige (symbool voor het vet), tenderrood (dit staat voor de bacon) en donkerbruin als finishing touch. Deze Hyperstrike valt op door de DQM tonglabel, een kippenbout (Dave’s graffiti-tag) op de insole en de gemaakte slijtageplekken op de toebox. Deze slijtageplekken moeten de droge plekjes voorstellen die je op gezouten buikspek ziet. Onze mening van dit design: SICK! Van dit paartje zijn slechtst 48 paartjes uitgebracht.

Gelukkig was deze Hyperstrike niet alles. Nike bracht namelijk ook een normale DQM Bacon Air Max 90 uit. Helaas is dit paartje inmiddels niet meer fatsoenlijk te dragen, met het oog op het risico van een midzool die crackt. Onze dank aan Nike is groot, want in 2021 is met Air Max Day een Retro-versie van deze AM90 Bacon uitgebracht. Wil je een draagbaar paartje dat op de originele Hyperstrike lijkt, dan kan je deze voor rond de € 200 kopen.

Resell prijs: € 3.000 – € 6.000 (normale 2006 release: €250 – €500, retro ’21 release: €200 – €250)

dqm x nike air max 90 hyperstrike e1618906125308 - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

 

Nike Air Max 1 Albert Heijn Hyperstrike (2005)

Vraag je je af wat de duurste Air Max 1 is? Dan heb je hier je antwoord: de Albert Heijn Hyperstrike is de allerduurste Air Max 1. Voor sneakerheads is dit dan ook absoluut de holy grail. De Albert Heijn is tot stand gekomen door een collab van Nike met Pieter Jansen, beter bekend als Piet Parra. Hem werd gevraagd een design aan te leveren. Uiteindelijk zouden twee designs volgen: de Albert Heijn en de Amsterdam. De Albert Heijn was het eerste design, gebaseerd op -je raadt het nooit- de huisstijl van de Albert Heijn supermarkt. Blauw, oranje en wit. Daarnaast kenmerkt de Albert Heijn zich met een kroon op de tong en de geborduurde Parra handtekening op de mudguard.

Echter veranderde het plan van Nike. Uitgerekend deze periode veranderde de huisstijl van de Albert Heijn. Het oranje verdween. Het Nike design klopte daardoor plots niet meer. Of dit ongelukkig was, of het pure toeval was en Nike goed uitkwam of dat Nike dit vanuit marketing allemaal precies zo heeft uitgedacht… we zullen het nooit weten. Het verhaal is dat de sneaker na de huisstijlwijziging is teruggeroepen en is gelimiteerd tot 24 Hyperstrike promo samples. Deze zijn enkel aan vrienden en familie vergeven. Naast de Albert Heijn kwam Parra met een tweede design, gebaseerd op Amsterdam. Wat vaststaat is dat de Albert Heijn internationaal nietszeggend is. Amsterdam heeft wat dat betreft veel meer allure dan de eenvoudige supermarkteten. Neem in je gedachten mee dat het hoofdkantoor van Nike in Hilversum zit, internationaal gezien vlakbij Amsterdam. Het verbaast ons dan ook absoluut niet dat Nike doorging met de Amsterdam, in plaats van de Albert Heijn.

Een leuk weetje: er is één sample op de markt zonder handtekening. Super zeldzaam!

Resell prijs: € 8.000 – € 15.000

Nike Air Max 1 Hyperstrike Albert Heijn Parra Outsole - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

 

Nike Air Max 1 Amsterdam Hyperstrike (2005)

De Amsterdam (AMS) is het tweede ontwerp van Piet Parra. Bij dit paartje heeft de Amsterdamse kunstenaar zich laten inspireren door de Amsterdamse Wallen, ook wel bekent als Red Light District. De colorway bestaat uit een bruine/bordeaux kleur met lichtblauwe details. De felle kleuren zijn kenmerkend voor de neonlampen op de Wallen, gecombineerd met het bruin van de bruine cafés in die buurt. Op de hiel van de schoen staat ‘Amsterdam is King’, dat wordt gecombineerd met het Amsterdamse wapen. Op de tong vind je een ander bijzonder detail: de kroon. Deze kroon vind je ook terug op de Albert Heijn Hyperstrike. De release van de Amsterdam liftte absoluut mee op de hype van de Albert Heijn. Uiteindelijk zijn er van de Amsterdam hiermee twee varianten op de markt gekomen. Er is namelijk ook een ‘normale’ Amsterdam uitgebracht zonder Parra signature op de zijkant. Dit is een tier-zero release, gelimiteerd tot 250 paartjes. Dit paartje zie je het meest op de markt, maar moet je absoluut niet verwarren met de Hyperstrike.

De Hyperstrike heeft nooit in de winkel gelegen en is enkel aan vrienden en familie van Parra gegeven. Totaal 24 paartjes. Dat de verschillen tussen deze twee sneakers je nooit zijn opgevallen vergeven we je. De Hyperstrike is namelijk vrijwel identiek aan de release, maar bevat toch één extra uiterlijk detail. Er is namelijk ‘Parra’ gestikt op de mudguard van de sneaker, precies zoals dat ook op de Albert Heijn is gedaan. Deze handtekening (in combinatie met de promo sample maatlabel) is goed voor een waardevermeerdering van duizenden euro’s.

Resell prijs: € 5.000 – 10.000 (normale release: € 1.000 – € 5.000)

Nike Air Max 1 Amsterdam Hyperstrike Piet Parra - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

 

Nike Air Max 1 Kidrobot Hyperstrike (2005)

In 2005 ging Nike een samenwerking aan met Barneys en Kidrobot. Barneys is een welbekend high end fashion warenhuis in New York. Met de Air Max 1 Kidrobot zocht Nike aansluiting bij deze markt. Ook hier was het lanceren van een gerelateerde Hyperstrike de perfecte manier om de release maximaal te hypen. Er zouden dus twee versies komen. Het paartje dat bij Barneys verkocht werd is een zwarte tier-zero release, gelimiteerd tot 250 paar. Daarnaast werd een roze Hyperstrike gelanceerd, gelimiteerd tot 48 paar. Deze zijn aan vrienden en familie van Barneys en Kidrobot vergeven.

De breinen achter de designs van de twee paar zijn Kidrobot ontwerpers Paul Budnitz en Chad Phillips. De extreem opvallende designs zijn gebaseerd op de Maserati Quattroporte III Royale van Kidrobot. Het ene paartje zwart met goude details en een witte zool, het andere paartje rood met roze en een gouden zool. Beiden gekenmerkt door een gumzool en Kidrobot logo op de hiel. Waar de Hyperstrike met weinig extra’s kwam, werd bij de zwarte TZ-release flink utigepakt. Deze kwam in een unieke goud-roze doos, met een toffe Kidrobot sleutelhanger een setje ‘secret insoles’. Paul en Chad hadden vijf verschillende Kidrobot binnenzooltjes ontworpen, waarvan je er dus één extra in jouw doos kreeg. Er zijn tegenwoordig nog enkele paartjes te vinden waarbij deze zooltjes nog steeds in de ‘geheime’ verpakking zitten.

Resell prijs: € 4.000 – € 8.000 (normale release: € 1.500 – € 3.000)

Nike Air Max 1 Pink Kid Robot Promo Sample Hyperstrike FF 42 5 Outsole US 9 - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

 

Nike Air Max 90 Homegrown State Magazine Hyperstrike (2006)

In 2006 kreeg de Amsterdamse sneakershop Patta de mogelijkheid om samen met Nike een Air Max 90 uit te brengen. Deze sneaker stond in het licht van de lancering van het ‘State Magazine’. De invloed van Patta in deze sneaker is overduidelijk. De Nederlandse hiphop en streetwear cultuur zijn erin verwerkt. Dit verklaart de combinatie van de naam ‘Homegrown’ en ‘State Magazine’. Een prominent onderdeel van het paartje is wietbladstructuur verwerkt in het leer. Niet te missen zijn ook de ‘grass green’ wietkleur en het ‘orange blaze’ Hollandse oranje. De finishing touch is de kurk binnenzool.

Er zijn twee versies van deze sneaker gemaakt. De Hyperstrike versie is het oranje paartje met een groene lining. Of er 24 paar van zijn of dat dit er 48 zijn is onduidelijk. We zien ze in ieder geval vrijwel nooit voorbij komen. Deze zijn enkel aan vrienden en familie van Patta vergeven. Dit paartje bracht een enorme hype mee voor zowel State Magazine, Patta als de daadwerkelijke release. De oranje Hyperstrike is binnenstebuiten ten opzichte van deze normale release. Namelijk een groene versie met een oranje lining. De groene AM90 Homegrown zie je hier en daar nog voorbij komen.

Resell prijs: € 2.500 – € 8.000 (normale release: €400 – €1000)

Nike Air Max 90 State Homegrown FF Hyperstrike 43 5 - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

 

Nike Air Max 90 Black History Month Hyperstrike (2006)

Deze sneaker werd uitgebracht om Black History Month (BHM) te vieren. BHM is de maand waarin alle sleutelfiguren en belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de Afrikaanse diaspora. Deze diaspora was een gevolg van slavenhandel, vluchtelingen en emigratie. Nike besteedt hierbij het meeste aandacht aan het slavenverleden en trekt dit ook naar andere landen dan Afrika. Ook deze Hyperstrike is hierop gebaseerd.

De binnenzool laat namelijk een kaart zien van alle zuidelijke slavenstaten met de ondergrondse spoorwegen die daar liepen. Daarom kreeg deze Air Max 90 de bijnaam ‘Underground Railroad’. Nike heeft weinig aandacht besteed aan de marketing van deze promo sample. Het is daardoor ook niet altijd duidelijk dat dit een Hyperstrike release is. Wellicht is deze sneaker onderbelicht gebleven omdat er destijds geen normale AM90 BHM release in de winkels is verschenen. Ondanks dat deze AM90 vrijwel onvindbaar is, is de prijs hierdoor aantrekkelijk.

Resell prijs: € 800 – € 1.500

Nike Air Max 90 Black History Month HYPERSTRIKE 445 9 - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

 

Nike Air Max 90 Crocodile 20th Anniversary Pack F&F (2010)

Over deze sneakers is zo ontzettend weinig informatie beschikbaar, dat het voor de meesten een raadsel is waar deze Friends & Family release vandaan komt. Gelukkig weten wij meer! Er was namelijk wel degelijk een duidelijke reden om dit paartje te produceren. In 2010 bestond de ’90 twintig jaar, daarom bracht Nike een zeer gelimiteerde pack uit. De pack bestaat uit drie paar Air Max 90’s in drie verschillende colorways. Een crème-witte, curry-bruine en deze donkerbruine versie. Alledrie de versies zijn alleen aan een paar Nike medewerkers vergeven. Daarbij zijn van ieder paartje zijn maar enkele paartjes gemaakt. Je kan je voorstellen dat de kans dat je deze tegenkomt zeer klein is.

Resell prijs: € 500 – € 1.000

nike air max 90 friends and family hyperstrike sample - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

 

Nike Air Max 1 SP Camo Berlin F&F (2014)

In 2014 opende Nike een nieuwe Nike Store in Berlijn. Daarvoor moesten ze uiteraard groots uitpakken. In deze periode bracht Nike verschillende Camo packs uit, welke ook landen als Frankrijk en Amerika representeerden. Dit waren Hyperfuse-achtige sneakers, allen met een camouflageprint. Ook voor Duitsland kwam er een Nike Air Max Country Germany Pack, bestaande uit een Air 180, Air Max 1 SP en een F&F Air Max 1 SP (Niet onbelangrijk: de Air Max 97 German Country Camo hoort hier niet bij, deze is in 2017 gereleased).

Deze Friends & Family AM1 werd gebruikt om de opening van Nike Berlin meer aandacht te geven. Dit paartje onderscheidt zich ten opzichte van alle andere Camo’s door de grote zwarte vlakten die zijn gebruikt. Zowel de midzool als de mudguard zijn zwart. Van deze Nike Air Max 1 SP Camo Berlin F&F zijn uiteindelijk 50 paar weggegeven: exclusief aan inwoners van Berlijn.

Resell prijs: € 800 – € 1.500

Nike Air Max 1 SP German Country Camo Friends Family FF TZ e1619166750300 - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

 

Nike Air Max 1 Master F&F (2017)

Voor de 30e verjaardag van de Nike Air Max 1 moest en zou Nike met een bizarre sneaker komen. Deze sneaker is de Nike Air Max 1 Master geworden. Deze sneaker bevat de kleuren en materialen van twaalf van de meest iconische Air Max 1 die ooit zijn uitgebracht. Dat dat deze twaalf AM1’s zijn is bepaald door de zogenoemde Masters of Air: de allergrootste Nike Air Max 1 verzamelaars, uitgekozen door Nike. Uiteindelijk legden zij de basis voor twee paartjes Air Max 1’s. Althans, dat is het verhaal van Nike. Natuurlijk een fabeltje, want de designs stonden allang vast. Een gelimiteerde zwarte Air Max 1 Master die op Air Max Day (26 maart) zou uitkomen via de SNKRS-app én de witte Friends & Family-versie hiervan. Van deze F&F zijn uiteindelijk 50 paar gemaakt en deze zijn aan de Masters of Air en vrienden en familie vergeven. Je ziet ze praktisch nooit op de markt verschijnen, bizar!

De twaalf iconische CW’s die je terugziet op de AM1 Master zijn:

1. Nike Air Max 1 OG Red
2. Nike Air Max 1 OG Blue
3. Nike Air Max 1 B Viotech x Atmos
4. Nike Air Max 1 B Safari x Atmos
5. Nike Air Max 1 Beast Pack x Atmos
6. Nike Air Max 1 Supreme Animal Pack x Atmos
7. Nike Air Max 1 Premium Grey Safari
8. Nike Air Max 1 Chlorophyll Green x Patta
9. Nike Air Max 1 Burgundy Cherrywood x Patta x Parra
10. Nike Air Max 1 Kiss of Death x Clot
11. Nike Air Max 1 Albert Heijn Hyperstrike x Parra
12. Nike Air Max 1 Kidrobot

Resell prijs: € 4.000 – € 8.000

Nike Air Max 1 Master of Air FF Friends Family - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

 

Nike Air Max 1 Parra F&F (2018)

Je weet wel, de Parras zonder swoosh, maar met die wolken. Dat is hoe de meesten deze fantastische F&F omschrijven. In 2018 volgde een nieuwe samenwerking tussen Piet Parra en Nike, na alle bizarre successen die ze samen hebben gehad. Er werd een nieuwe Nike Air Max 1 Parra uitgebracht. Ditmaal een subtiele colorway, gecombineerd met een multi-colored outsole. Een samenwerking met Parra is altijd succes, weet ook Nike. Dus waarom niet ook nog een Friends & Family paartje om de AM1-wereld helemaal op zijn kop te zetten? Deze F&F Parra onderscheidde zich door géén swoosh te hebben waar je deze zou verwachten. In plaats daarvan werd een typisch Parra wolken-design op leer afgebeeld. Voor de Air Max liefhebbers was het even wennen en riep dit zeker ook de nodige weerstand op. Maar het is en blijft een Parra… uiteindelijk moest en zou iedereen dit paartje hebben. Al is het maar vanwege de waarde die de F&F uiteindelijk vertegenwoordigt.

Wij vinden zowel de normale release als deze F&F fantastisch, maar willen als liefhebbers een kritische kanttekening plaatsen. Met deze F&F heeft Nike de samenwerking met Parra compleet uitgemolken en zich niet van zijn beste kant laten zien. Zo beperkt was deze release niet, er zijn namelijk 500 paar van uitgebracht. En Friends & Family kunnen we het ook niet noemen, gezien het aantal random influencers dat deze sneaker heeft ontvangen. Hoe dan ook, het heeft gewerkt. Want zowel de normale Parra’s als de F&F’s mogen nu in niemands collectie meer ontbreken.

Resell prijs: € 2.500 – € 3.000

Nike Air Max 1 Parra FF SAMPLE 40 1 - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

 

Nike Air Max 1 DLX Atmos Animal Pack 2.0 F&F (2018)

In 2018 werd een retro uitgebracht van één van de meest iconische Air Max 1’s: de Supreme Animal x Atmos uit 2006. Het grootste verschil met de OG Animal is dat de witte toebox is vervangen door een zwarte toebox. De Animal release is nog altijd één van de bekendste en beste uitkomsten van de samenwerking tussen Nike en Atmos. Tegenwoordig noemen we de 2006-versie de Animal 1.0 en de 2018 versie de 2.0.

Wat niet iedereen weet is dat er in 2018 ook een 3.0 Animal-serie uitgebracht is met enkele zeer gelimiteerde colorways. Tegelijkertijd met deze 3.0 werd een F&F-versie van de Animal gelanceerd. Deze Animal is gelijk aan de 2.0, maar is de zwarte toebox en het stukje haar bij de lining vervangen door oranje haar. GRUWELIJK! Bizar is dat vanuit Nike nooit veel aandacht aan dit paartje is geschonken: veel sneakerheads kennen het paartje daardoor überhaupt niet. Hoe dan ook, deze F&F is gelimiteerd tot 50 paar, vergeven aan vrienden en familie van Nike en Atmos.

Resell prijs: € 2.500 – € 5.000

Animal 3.0 FF e1619165709893 - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

 

Nike Air Max 1 Susan Missing Link F&F (2019)

Iedereen kent de normale Susan Nike Air Max 1’s wel. Hate it or love it, voor sommigen een fantastische sneaker en andere sneakerheads vinden het wellicht het lelijkste paartje ooit. Daar heeft de bijzondere midsole een grote rol in. Deze is namelijk veel dikker dan we gewend zijn en wordt getypeerd door het stiksel dat erin is verwerkt. Naast de normale release is er een Friends & Family editie uitgebracht. Deze F&F is op twee details anders. De tong is bedekt met haar: de vacht van Mr. Link. Het vacht komt door de veters heen. Een opvallender verschil is de doos. De F&F Missing Link komt met een fantastische XL schoenendoos.

Nike en LAIKA kennen elkaar al van meerdere samenwerkingen. De sneakers die zij samen uitbrengen zijn geïnspireerd door de favoriete films van LAIKA. Voor de Nike Air Max 1 Susan hebben ze zich laten inspireren door de film Missing Link. De AM1 Susan belichaamt het hoofdpersonage Mr. Link met zijn unieke outfit. De naam Susan is dan ook afkomstig van Mr. Link; het is namelijk zijn zelfbedachte bijnaam. Deze sneaker bevat de colorway groen, geel, wit en gebroken wit. De geruite stof is gelijk aan het opvallende pak van Mr. Link.

Resell prijs: € 1.000 – € 1.500

NIke Air Max 1 Susan Missing LInk FF e1619165780971 - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

 

Nike Air Max 90 UNKNWN Miami 305 F&F (2020)

Deze Air Max 90 305 is uitgebracht bij UNKNWN. Ergens is dat ironisch, want de meesten zullen deze Friends & Family release niet kennen. Dat is ook niet gek, want er is geen normale 305 AM90 uitgebracht. Dit paartje is in 2020 onaangekondigd op de markt gebracht ter ere van Super Bowl 54. Dat vinden we dan wel weer erg tof. Deze Super Bowl editie werd uitgebreid gevierd in samenwerking met UNKNWN. Oprichters LeBron James, Jaron Kanfer en Frankie Walker Jr. wilden dit moment dan ook gebruiken om trouwe klanten van de sneaker store te bedanken. Hoe kan dat beter dan een F&F-sneaker?

De colorway van deze AM90 305 is gebaseerd op Miami. 305 staat dan ook voor het netnummer van Miami. Deze vind je ook op de tonglabel en doos. Op de insole vind je een bandana, wat verwijst naar het warme weer in de regio. Met deze 54e editie van de Super Bowl moesten er vanzelfsprekend 54 paar van de F&F worden uitgebracht. Deze werden in UNKNWN’s Wynwood-locatie uitgedeeld aan willekeurig geselecteerde klanten. Dit is zoals een F&F-release hoort te gaan!

Resell prijs: € 500 – € 1.000

Nike Air Max 90 UNKNWN Miami 305 Friends Family Super Bowl LIV FF e1619269151769 - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

 

Tier Zero, Studio ID, Samples en meer

Misschien denk je nog andere sneakers te weten die in dit lijstje zouden horen. Wat goed is om te weten is dat een gelimiteerde sneaker niet per se een Hyperstrike of Friends & Family is. Voorheen werd een sneaker vaak als Tier Zero uitgebracht (circa 250 paartjes) of besloot een winkel een gelimiteerde Studio ID uit te brengen. Een aantal ‘normale’ gelimiteerde sneakers hebben we in deze blog al benoemd. Er is nog een flinke reeks andere sneakers die super gelimiteerd zijn, maar geen Hyperstrike of F&F zijn. Denk bijvoorbeeld de Nike Air Max 1 Patta Lucky Green, Purple Denim, Patta Parra Burgundy Cherrywood, New Blood, Arsenal, Morning Glory Powerwall, Lemonade Powerwall, BRS Powerwall, SP Maxim TZ en San Francisco ID.

Ook de Nike Air Max 90 BRS Powerwall, Orange Blaze Powerwall, Lemonade Powerwall, Dizzee Rascal, Warhawk, Off White, Independence Day en DSM Grey Scale Pack zijn extreem zeldzaam, maar geen Hyperstrike. Sommige sneakers zijn zelfs nóg gelimiteerder dan Hyperstrikes. Dat zijn niet alleen samples, maar ook daadwerkelijke releases. Een bekend voorbeeld hiervan is de geveilde Eminem Charity Series, waaronder de Nike Air Max 1 Eminem en Nike Air Max 90 Eminem. Hiervan zijn maar 8 paar uitgebracht!

Nike Air Max 90 Eminem Charity Series 43 6 - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

Nike Air Max 1 Eminem Charity Series promo sample 46 2 - Alle Nike Air Max 1 & 90 Hyperstrikes en Friends & Family releases

×

Heb je sneakergerelateerd advies nodig? Laat het ons weten en we komen zo snel mogelijk op je bericht terug! Dit kan enkele uren duren. Cheers!

× Contact