1283 producten gevonden

Nike sneakers

De meest exclusieve Nike sneakers online. Op zoek naar limited edition Nike sneakers? Wij verkopen verschillende gelimiteerde modellen, zoals de Nike Air Max 1, Nike Air Max 90, Nike Air Jordan, Nike Air Force en Nike Dunk SB. Onze Nike sneakers vind je niet in reguliere winkels. Outsole’s Nike sneakers zijn namelijk collectors items van de afgelopen jaren. Onderscheid jezelf met bijvoorbeeld een paar zeldzame Nike Air Max 1 dat je op straat niet tegenkomt. Dit merk is afkomstig uit Amerika en staat garant voor hoogwaardige sportieve sneakers. Niet alleen het comfort, maar met name het design is wat dit merk een geweldige sneaker maakt. Sneakers van dit unieke merk mogen dan ook niet ontbreken in jouw sneakercollectie.

Merknaam

In 1964 starten een atleet genaamd Phil Knight en zijn coach Bill Bowerman het bedrijf ‘Blue Ribbon Sports’ (BRS) op. Middels het inkopen van schoenen bij het bedrijf Onitsuka Tiger Shoes (de voorloper van ASICS), hadden Phil en Bill schoenen die ze konden verkopen. Zij produceerde niet zelf hun schoenen, maar keken juist of ze geïmporteerde schoenen konden verbeteren. De naam Nike werd voor het eerst in 1972 geïntroduceerd, maar die werd in 1987 alweer veranderd naar de naam die wij hedendaags kennen: Nike Inc. Deze naam is afgeleid van de Griekse godin Niké. De welbekende ‘Swoosh’ op de schoenen is in 1971 ontworpen voor slechts 35 dollar, door Carolyn Davidson. Hedendaags kennen wij dit unieke merk als een van het grootste schoenen/kleding merk ter wereld.

Iconische schoenen

Nike heeft in al die jaren vele iconische schoenen uitgebracht. Hieronder willen wij er graag een paar uitlichten.

Air max 1

De schoen waar alles bij ons om draait is natuurlijk de Air Max 1. Wij zijn begonnen met het verzamelen door deze schoen en hedendaags hebben wij meer dan duizend paartjes van dit heerlijke model te koop. Met dit model werd er een nieuwe dimensie gegeven aan sneakers, het bevatte namelijk zichtbare lucht in de zool. Op 26 maart 1987 is de Air Max 1 geboren, de rest omschrijven wij als historie…

Air max 90

Een andere iconische schoen is de Air Max 90. De voorloper van dit model was de Air Max III, maar in 2000 werd de naam en de schoen aangepast. Dit model werd na de Air Max 1 het tweede goudmijntje van Nike. In Nederland is deze schoen bekend geworden in de ‘Gabber’ scene. Op feestjes waar hard dance muziek word gedraaid, zie je hedendaags nog steeds heel veel Air Max 90’s langskomen. Zelf dragen wij op feestjes natuurlijk ook een heerlijk paartje Air Max 90.

Air Jordan

Een model die wij natuurlijk niet mogen vergeten is de Air Jordan. Bij deze schoenen denken we aan één van de grootste atleet ooit bestaan, Michael Jordan. Dit model was geproduceerd voor deze man in 1984 en een jaar later kwam die ook voor ons op de markt. Sindsdien wordt er elk jaar een nieuwe Air Jordan gereleased. Wat bedoeld was als een basketbalschoen, is nu uitgegroeid tot een van de meest gedragen sneakers wereldwijd.

Air Force

Het laatste model dat wij graag willen uitlichten is de Air Force. Deze fantastische schoen is net zoals de Air Jordan ontworpen voor basketballers. Na het eerste productiejaar veranderde de perceptie van Nike-klanten. De vraag naar basketbalsneakers steeg namelijk enorm, waardoor Nike gedwongen werd om meerdere colourways te releasen. Op het begin ging de verkoop niet super, maar toen de hiphop scene het ontdekte ging het heel snel. Dit model bevatte eerst alleen een hoog en laag model, maar hedendaags heb je ook middelhoge modellen.

Nike Dunk SB

Nadat het Nike twee keer was mislukt om de snelgroeiende skateboard markt te betreden, probeerde ze het voor een derde keer. Tijdens deze derde poging introduceerde ze in 2002 het model Dunk SB. Bij deze eerste release werden er vier Dunk SB Lows uitgebracht. Later dat jaar, werd de meest iconische schoen van dit model uitgebracht, de Supreme Dunk Low. Met dit model worden er grote skateboard atleten gesponsord, zoals Stefan Janoski, Paul Rodriquez en Reese Forbes.