Apeldoorner Frank verkoopt tweedehands sneakers over de hele wereld

indebuurt logo - Apeldoorner Frank verkoopt tweedehands sneakers over de hele wereld

indebuurt Apeldoorn | By Eva Boer | 05 February 2021

IDBA1 - Apeldoorner Frank verkoopt tweedehands sneakers over de hele wereld

“Ik zal altijd een sneakergekkie blijven”. Het zijn de woorden van Frank Klerks (28). Op zijn zestiende begon de Apeldoorner met het kopen en doorverkopen van sneakers. Toen omdat hij een manier zocht om zijn eigen sneakercollectie te kunnen bekostigen. Tegenwoordig is zijn hobby uitgegroeid tot een marktleidende webshop op het gebied van de zogeheten Nike Air Max 1’s, de eerste Nike Air Max-serie die op de markt kwam, inclusief een team van medewerkers en een eigen pand in Apeldoorn Noord.

“Ik kan soms nog niet helemaal geloven dat het zo gegaan is”, vertelt Frank ons aan de telefoon. “Ik had niet verwacht dat er zoveel mensen op de wereld waren met dezelfde passie als ik.” En die passie is waar het allemaal begon. Zijn eerste Nike sneakers verkocht hij via Marktplaats, daarna via Facebook. “We hebben geluk gehad met de groei van Facebook. Omdat Facebook op de internationale markt gericht was konden wij opeens ook internationaal gaan verkopen. Vanaf toen ging het heel hard.”

Website bouwen voor dummies

Vijf jaar geleden richtte Frank zijn huidige webshop op, outsole.nl. Dat was nog niet van de één op de andere dag geregeld. “Ik had geen geld voor een websitebouwer dus ik moest alles zelf uitzoeken. Ik ben mij gaan inlezen en het werd een beetje Websites bouwen voor dummies. Omdat ik er zo’n passie voor had en omdat ik eigenlijk geen keus had, is het uiteindelijk gelukt. Ik ontmoette in die periode collega Dennis, die gelukkig kon helpen met coderen hier en daar. Het heeft ons wel ongeveer een jaar gekost voor de website er volledig stond.”

Sneakergekkies

Ondertussen had Frank een team om zich heen verzameld van vrienden met dezelfde passie voor sneakers. “Wij hebben als vrienden een hele goede formule; we zijn collega’s en kunnen ook kritisch zijn naar elkaar maar bovenal is er gewoon een hele goede sfeer tussen ons.” Niet alleen collega’s maar ook stagiaires versterken zijn team. “We hebben ook wel eens een stagiair gehad die vroeg of we een Burgundy (een type Nike Air Max 1 model, red.) hadden staan. We hadden er zes staan op dat moment. Hij kon het bijna niet geloven. We zijn eigenlijk gewoon een stel sneakergekkies bij elkaar.”

IDBA 1 - Apeldoorner Frank verkoopt tweedehands sneakers over de hele wereld

Nooit echt rijk

Drie jaar geleden vernieuwden Frank en zijn team de website, deze keer duurde het geen jaar, maar een maand. “Daaraan kun je ook wel zien dat wij echt gegroeid zijn als bedrijf en beter zijn geworden als medewerkers.” Nog steeds staan ze niet stil, er zijn altijd schoenen genoeg om te kopen en verkopen. “Ik zal ook nooit echt rijk worden omdat er altijd schoenen zijn die ik graag wil hebben.” Gelukkig kan dat voorlopig nog, want de webshop groeit nog steeds. “Zeker nu met corona zit er nog steeds een stijgende lijn in onze verkoop. We profiteren waar anderen, hoe vervelend ook, lijden. Dat is het voordeel van een online webshop.”

Zesduizend euro

De meeste Nike modellen worden op de webshop aangeboden voor € 100 tot 300 euro. Het duurste model wat nu te koop staat is de ‘Nike Air Max 1 Patta x Parra Burgundy Cherrywood’. Voor dit paar betaal je maar liefst  3.199,95. De meeste mensen vinden dat teveel om voor een paar schoenen te besteden. Het gaat hierbij dan ook niet om het item als schoen, maar puur als collectors item. “Mensen die op zoek zijn naar zo’n exclusief model willen soms wel zulke bedragen neerleggen, simpelweg omdat ze er net zo’n passie voor hebben als ik.”

IDBA 3 - Apeldoorner Frank verkoopt tweedehands sneakers over de hele wereld

Zolderkamer-hobby

“Mensen sturen ons ’s avonds wel eens vraag of een opmerking, als wij dan snel reageren zeggen ze wel eens ‘wat een goede klantenservice hebben jullie.’ De waarheid is dat we dat gewoon zelf doen omdat we het zo leuk vinden.” Outsole.nl heeft inmiddels een eigen pand en een goedlopende website – en eentje die ook nog steeds aan het groeien is, toch zegt Frank: “We zijn een echt professioneel bedrijf maar het zal altijd blijven voelen als die zolderkamer-hobby waarmee we ooit zijn begonnen.”

Recent blogs

Recent media

Clear Apply (1)
Outsole
4.9
powered by Google
  • No products in the cart.
×

Need any sneaker related advice? Let us know and we'll get back to you as soon as possible. It may take a few hours to get your answer. Cheers!

× Sneaker support